Архива вести
                   

У БУЈАНОВАЧКИМ СРЕДЊИМ ШКОЛАМА МЕСТА ЗА 360 ЂАКА

21. јун 2021.

Бујановац – Београд -  У бујановачким средњим школама „Свети Сава“ и „Сезаи Сурои“, ове године ће бити места за 360 свршених основаца.

Школа „Свети Сава“ може да упише максимално 150 ученика у првој години, односно једно одељење и 30 ђака више него прошле године, док је у школи „Сезаи Сурои“ дошло до смањења за једно одељење, па ова школа може да прими 210 ученика у прву годину.

Како је  рекла директорка школе „Свети Сава“, Бисерка Јовић, ова школа у четвртом степену уписује три одељења на образовним профилима „царински техничар“,  „медицинска сестра – васпитач“ и нови профил „службеник у банкарству и осигурању“

У трећем степену је  комбиновано одељење са по 15 ученика на профилима „ауто-механичар“ и новом „механичар грејне и расхладне технике“ и одељење на смеру „кувар“.

„Искрено се надамо да ћемо са новим образовним профилима привући ученике. Посебно очекујемо добар оџив на смеру „механичар грејне и расхладне технике“, јер је потпуно у складу са временом у којем живимо и потребама. У сваком подручју рада недостају квалификовани мајстори“,каже директорка.

Према речима директора школе „Сезаи Сурои“ ,Зејнија Фејзулахуа, школа ове године уписује седам одељења са по највише 30 ученика.

„Свршеним основцима су на располагању 60 места, односно два одељења гимназије, по једно одељење у области медицине, економије, електротехнике и по једно у четвртом и трећем степену у машинству”,навео је Фејзулаху.

Завршни испити за основце су заказани за 23, 24, и 25. јун, након чега будући средњошколци попуњавају листе жеља, а потом у другој недељи јула почиње упис у средње школе.

Извор: Бујановачке, Координационо тело