Архива вести
                   

ТРЕЋА ГЕНЕРАЦИЈА СТИПЕНДИСТА СА ЈУГА СРБИЈЕ У БЕОГРАДУ

17. новембар 2011.

У петак, 18. новембра биће додељене стипендије трећој генерацији средњошколаца које стипендира Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Ове године стипендије ће добити 233 ученика  што је 27 стипендија више него прошле године. Приоритет су имали средњошколци без оба или једног родитеља, а поред тог критеријуми за доделу били су и социјални положај и успех у претходној школској години.

Стипендије је добило 114 ученика из Прешева, 87 из Бујановца и 32 из Медвеђе. Сваки стипендиста ће до краја школске године добијати шест хиљада динара месечно. Координационо тело трећи пут додељује ову врсту стипендија чији циљ је подстицање интеграција, мира и стабилности у општинама на југу Србије.

Сви стипендисти ће цео осамнаести новембар провести у Београду. Најпре ће посетити Народну скупштину Републике Србије где ће им на пријему уговоре о стипендирању свечано уручити председница Народне скупштине Славица Ђукић Дејановић и председник Координационог тела, министар Милан Марковић. Након тога, по традицији, средњошколци ће се срести са председником Србије Борисом Тадићем.

Пре повратка у своје општине, за средњошколце стипендисте Координационог тела, градска управа организовала је разгледање Београда који ће већина видети први пут. Координационо тело Владе Републике Србије захваљује се председнику Србије Борису Тадићу, председници Народне скупштине Србије Славици Ђукић Дејановић и градоначелнику Драгану Ђиласу на подршци у реализацији овог важног пројекта.