Архива вести
                   

ТАКТИЧКА ВЕЖБА „СРПСКИ ШТИТ 06″ У БУЈАНОВЦУ

14. април 2015.

Бујановац - У бази „ Југ“ и полигону „Боровац“ завршена је тродневна евалуација  обучености пешадијске чете Четврте бригаде Копнене војске и вода за заштиту снага из састава Трећег баталјона војне полиције за ангажовање у мисији мировних снага Уједињених нација у Либану, саопштило је Министарство одбране.

Тактичка вежба „Српски штит 06“ показала је да официри и подофицири пешадијске чете и вода војне полиције имају висок ниво обучености у патролирању, контроли масовног окуплјања, раду на осматрачкој станици и обезбеђењу конвоја, сталних контролних пунктова и ВИП личности.

Вежби „Српски штит 06“ присуствовали су командант Четврте бригаде Зоран Лубура и четворочлани тим оружаних снага Кралјевине Шпаније, предвођен потпуковником Мартинез Хосе Маријом.

Пешадијска чета Четврте бригаде Копнене војске се припрема за упућивање у „Сектор исток“ мултинационалне операције у Либану, где ће се налазити у контигенту оружаних снага Кралјевине Шпаније, док ће вод Трећег баталјона војне полиције у Либану извршавати задатке са контигентом оружаних снага Италије.

Извор: Министарство одбране и Координационо тело