Архива вести
                   

СВЕТОСАВЦИ ПРИРЕДБОМ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН ШКОЛЕ

29. jануар 2020.

Бујановац – Средња школа „Свети Сава“ у Бујановцу прославила је у понедељак школску славу Светог Саву.

Приредбу у част првог српског архиепископа „Светосавци“су организовали заједно са  бујановачком Основном школом „Бранко Радичевић“. Сала Дома културе била је испуњена до последњег места док су ученици обе школе изводили програм посвећен животу и делу Светог Саве.

„Стручна школа „Свети Сава“ са поносом носи име оног који нас је уобличио, просветио, оног који се у сваком нашем покољењу јавља као истина, оног који је наш понос. Пратећи пут Светог Саве подржавамо и пратимо младе нараштаје, верујемо у њих, подстичемо њихове напоре и истичемо њихове успехе“, истакла је у поздравном говору директорка, Бисерка Јовић.

Она је истакла да у години када се обележава девет и по векова постојања манастира Свети Прохор Пчињски и 800 година аутокефалности Српске цркве, школа „Свети Сава“ ће са поносом прославити 60 година преданог рада.

Директор ОШ „Бранко Радичевић“, Ненад Тасић рекао је да наставно особље и ученици имају разлога за радовање.

„У духу Светог Саве, наставници и ученици наших школа су радили предано и неуморно у претходној години. Ваше присуство данас овде говори о значају ове свечаности и представља велику част за ОШ „Бранко Радичевић““, поручио је Тасић са бине Дома културе.

Наступом хора, рециталима и извођењем комада са мотивима из живота Светог Саве, ђаци бујановачких школа су се на достојан начин представили посетиоцима.

Беседу је одржао парох бујановачки протојереј, Мићо Зеленовић, а присутнима се обратио и бивши директор средње школе, Миле Стошић.

Међу гостима су били представници локалне самоуправе, политичког живота, Војске Србије, Српске православне цркве и васпитно-образовних установа из општине.

Извор: Бујановачке и Координационо тело