Архива вести
                   

СТУДЕНТИ ИЗ ТУРСКЕ ДАНАС ПОЛЕЋУ ПУТ СРБИЈЕ

31. март 2020.

Бујановац – Студенти из Бујановца и Прешева, који се школују у Турској, данас ће из те земље долетети у Србију.

Њихов трансфер ка београдском аеродрому „очекује се сваког тренутка“.

У питању је 37 студената, који су се у кризној ситуацији са корона вирусом затекли у Турској, а за њих је држава обезбедила посебан лет, потврдио нам је Рагми Мустафа, председник Националног савета Албанаца (НСА).

Он је нагласио да је НСА контактирао са свим релевантним државним институцијама да по повратку у земљу студенти буду смештени у карантин у Бујановачкој бањи.

„У процесу смо да им омогућимо да буду у карантину у Бујановачкој бањи. Многи од њих се плаше да би могли да буду изоловани на некој другој локацији у земљи“, рекао је Мустафа.

Заједно са председником општине Бујановац, Шаипом Камберијем, НСА је упутио допис председницима државе и владе, Министарству спољних послова и Координационом телу за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, у којем су изразили спремност, како каже Мустафа, да студентима обезбеде превоз са београдског аеродрома до Бујановца.

„Захтевали смо да, у зависности од њиховог здравственог стања, или буду смештени у карантин или у самоизолацију у својим домовима”, рекао је Мустафа.

Студенти су се за помоћ око повратка у Србију обратили Националном савету, који је потом овај захтев проследио надлежним институцијама чији одговор је био позитиван.

Извор: Бујановачке и Координационо тело