Архива вести
                   

СТИПЕНДИЈЕ ЗА СИРОМАШНЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ И УЧЕНИКЕ БЕЗ РОДИТЕЉА

21. јули 2009.

Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа наставља да помаже најугроженијим житељима југа Србије. Након опредељених шест милиона за једнократне помоћи особама са посебним потребама, самохраним мајкама и деци без родитељског старања, објављен је конкурс за доделу стипендија средњошколцима из Прешева, Бујановца и Медвеђе без родитељског старања и из социјално угрожених породица.

За стипендирање ових ученика одвојено је два милиона динара. Месечна вредност стипендије је пет хиљада динара, а додељује се за последња четири месеца ове године. Стипендије ће добити средњошколци којима је помоћ најнеопходнија.

Предност ће имати ученици без родитељског старања, из непотпуних породица и уколико породице у којима живе имају укупна примања испод 15 хиљада динара. Неопходно је да буду држављани Републике Србије, да имају пребивалиште на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, да су уписани у један од разреда средње школе у овим општинама и да нису понављали ниједан разред у току школовања. Сва конкурсна документација доступна је на интернет страници Координационог тела www.kt.gov.rs и у канцеларијама Службе Координационог тела у Прешеву и Бујановцу. Конкурс је отворен до 5. септембра 2009. године.

Уколико буде средстава стипендирање најугроженијих средњошколаца биће настављено до краја школске године 200/10.