Архива вести
                   

СТИПЕНДИЈЕ ЗА 60 СРЕДЊОШКОЛАЦА ИЗ МЕДВЕЂЕ

21. децембар 2020.

Медвеђа - Добитницима стипендије Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу су уручени уговори по којима ће до краја школске 2020/2021. године 60 средњошколаца добијати по 6.000 динара месечно.

Најуспешнијим средњошколцима из Медвеђе су уговоре уручили председник Координационог тела Зоран Станковић и председник општине Медвеђа Небојша Арсић.

„Сви који су показали успех кроз школовање, заслужују стипендирање, као даљи подстрек за учење. Надам се да ће вам помоћ у стипендијама омогућити да испуните све што сте планирали. Већ сте на добром путу да постигнете висине које сте зацртали. За успех деце заслужни су, како њихови родитељи, тако и њихови професори“, рекао је Станковић.

Додела стипендија је због тренутне ситуације са актуелним вирусом организована са мањим бројем средњошколца, а председник Општине Медвеђа је рекао да је Координационо тело помагало и ђаке прваке школским прибором.

„Честитам ђацима на добијеним стипендијама, са жељом да у будућности, када упишете факултете представљате Медвеђу на најбољи начин. Верујем да ће вам ове стипендије бити још већи подстрек и мотивација у даљем школовању, да ћете оправдати наша очекивања и идуће године бити још бољи. Сви млади људи који заврше студије биће добродошли, а ми ћемо, иако то није лак задатак, наћи начин да те младе људе запослимо“, рекао је Арсић.

Стипендије ће бити исплаћене за 4 месеца, од септембра до децембра, а наредне године, уколико у буџету за 2021. годину буду обезбеђен новац, исплаћиваће се у континуитету до краја школске године.

Извор: Јужне вести, Југмедиа  и Координационо тело