Архива вести
                   

Стажисти Програма стручне праксе у посети Служби Координационог тела и Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог

23. март 2022.

Београд – Стажисти ОЕБС-овог Програма стручне праксе  разговарали су са  Горданом Чомић, министарком за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Данијелом  Ненадић, в.д. директорке Службе Координационог тела.

Програм стручне праксе Мисија ОЕБС-а у Србији реализује у сарадњи са осам државних институција, међу којима је и Служба Координационог тела. Поред Службе Координационог тела стажисти обављају праксу и у Народној скупштини Републике Србије, Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Министарству за државну управу и локалну самоуправу, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Агенцији за спречавање корупције, Правосудној академији и Агенцији за заштиту животне средине.

Агендом Програма предвиђене су посете стажиста свакој од државних институција које учествују у њему. Након разговора са министарком Чомић и в.д. директоре СКТ Ненадић, стажисти су обишли зграду „Палата Србија“ у пратњи кустоса.

Дванаест стажиста из Прешева, Бујановца, Медвеђе, Пријепоља, Сјенице и Новог Пазара обављају стручну праксу у овим институцијама од 1. новембра 2021. године до 3. маја 2022. године.

Извор: Координационо тело