Архива вести
                   

Стажисте при локалним самоуправама у југозападној Србији и учеснике Програма стручне праксе обучавале Служба за Управљање кадровима и Национална агенција за јавну управу

25. март 2022.

Београд -Мисија ОЕБС-а у Србији, у сарадњи са државним институцијама и локалним самоуправама из југозападне Србије реализује два програма усавршавања и стручне праксе за младе.  Учесници ових Програма, њих 16,  присуствовали су предавањима у организацији Службе за управљање кадровима и Националне академије за јавну управу.

Стажисти су се том приликом упознали са радом СУК-а и НАЈУ, прикупили информације о даљем усавршавању и могућностима запошљавања у органима државне управе.

Агенција за спречавање корупције им је организовала обуку на тему „Етика и интегритет државних службеника“ а  након тога стажисти су присуствовали и обуци на тему Пројектног планирања. 

 

Ове обуке су пружиле прилику младима на стручном усавршавању да се боље упознају са етичким принципима, разумевањем прописа и науче шта је прихватљиво понашање у органима јавне власти. Истовремено, стажисти су вежбали  реаговање у ризичним ситуацијама и ситуацијама етичких дилема.

Учесници Програма стручне праксе су се на другој обуци упознали са пројектним планирањем, креирањем пројектних идеја, спровођењем активности, планирањем ресурса и трошкова, као и мониторингом и евалуацијом пројеката.

Извор: Координационо тело