Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ У ИЗЈАВИ ЗА „ПОЛИТИКУ” РЕКАО ДА ПОШТУЈЕМО УСТАВ, ЗАКОНЕ, КОНВЕНЦИЈЕ И СВА ДОКУМЕНТА КОЈА СЕ ОДНОСЕ НА ПРАВА АЛБАНСКЕ МАЊИНЕ

31. јули 2018.

Београд -  Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, рекао је у изјави за дневне новине „Политика” да је наша обавеза да све што је држава потписала пред међународном заједницом или се односи на успостављање мира и стабилоности у ове три општине поштујемо.

„Наравно, пре свега, све што предвиђа Устав, закони и конвенције о правима мањина у обавези смо да поштујемо и то чинимо у свакодневном раду. Онима који погрешно интерпретирају потписане документе поручујем да их још једном прочитају,” рекао је Станковић за „Политику.“

Станковић истиче да свака политичка манипулација има за циљ да узнемири становништво и сруши поверење које је са много труда и рада грађено годинама.

 „Ипак, такви напори појединаца не дају резултате, пре свега, захваљујући разумности локалног становништва,” казао је Станковић.

Комплетан текст о овој теми је доступан на

http://www.politika.rs/sr/clanak/408305/Srbija-nije-potpisala-Konculjski-sporazum

Извор: Политика и Координационо тело