Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: РАЗМОТРИТИЋЕМО ЗАХТЕВЕ ПРЕШЕВА И ПОМОЋИ У РЕШАВАЊУ ПРОБЛЕМА

14. март 2018.

Прешево – Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић, обишао је општину Прешево, где се састао са представницима локалне самоуправе и разговарао са представницима ове општине први пут након избора.

Зоран Станковић је саговорницима обећао да ће Влада Републике Србије размотрити све захтеве општине Прешево и помоћи у решавању проблема. Станковић је навео да очекује расподелу буџета Службе Координационог тела, који ће износити око милион евра.

„Разговарали смо о проблему уџбеника које треба обезбедити за наредну школску годину. У разговорима који су обављени у Министарству просвете између представника Националног савета Албанаца, договорено је да у најскорије време Савет предложи уџбенике за превод за почетак наредне године", рекао је Станковић у Прешеву.

Како је навео, потребно је да се уради један веома обиман административни део за захтеве општине Прешево, и додао да очекује да општина до сутра преда свезахтеве Координационом телу Владе Републике Србије.

„Надамо се,” казао је, „да ћемо до сутра добити све те захтеве и да ће то бити једна добра основа за обезбеђење средстава за функсионисање других система у општини Прешево. Надамо се да ће и ове године средства Координационог тела износити  око милион евра и да ће то помоћи локалној самоуправи. Разговарали смо и везано за отварање судске јединице у Прешеву и отварање граничног прелаза у Миратовцу. Очекујемо да ће обе државе обезбедити услове да тај гранични прелаз са Македонијом буде отворен", додао је Станковић.

Општина Прешево од децембарских избора има нову власт и након дужег времена у Скупштини општине заступљена је и коалиција српских партија „Александар Вучић - за Србију јединствено", која је прешла цензус и освојила два одборничка мандата.

Извор: Танјуг и Координационо тело