Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: ПРИПАЈАЊЕ ОПШТИНA ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ НИЋЕ БИТИ ТЕМА У БРИСЕЛУ

22. август 2018.

Београд – „Припајање три општине, Бујановца, Прешева и Медвеђе, Косову и Метохији неће бити тема на столу у Бриселу“, изјавио је Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за ове три општине.

Станковић је у интервјуу за телевизију Н1 рекао да му је то потврђено у разговорима с међународним представницима и додао да су један од проблема албанске мањине уџбеници, али да одговорност није на органима Србије.

„У најновијим разговорима које имамо кажу да нема размена територија, јер би то повукло лавину не само на Балкану.То су ставови земаља које одлучују и које имају доминантан утицај у УН”, рекао је Станковић.

Како је напоменуо, све партије које су биле за припајање ове три општине Косову и Метохији су изгубиле на изборима и губе поверење међу становништвом у том делу Србије.

Уочи најновијих рунди дијалога Београда и Приштине, скупштина албанских одборника из три општине југа Србије је усвојила „Политичку декларацију”, којом је тражила од привремених косовских институција и власти у Београду да у дијалог о нормализацији односа буде укључен и, како кажу, политички статус Албанаца из Бујановца, Прешева и Медвеђе. Траже иста права као и Срби на Косову и Метохији, наводи Н1.

Станковић је истакао да је та активност у политичке сврхе, нарочито с обзиром на то да предстоје избори за савете националних мањина.

Тескт целог интервјуа је доступан на  http://rs.n1info.com/a413526/Vesti/Stankovic-Pripajanje-tri-opstine-Kosovu-nece-biti-tema-u-Briselu.html

Извор: Дан уживо/Н1 и Координационо тело