Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: ПОСЕТА РАМЕ ПРЕШЕВУ БЕЗ ВЕЛИКИХ ПРОБЛЕМА

10. новембар 2014.

Прешево - Председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић рекао је за РТС да очекује да ће посета албанског премијера Прешеву, без обзира на недипломатско понашање у Београду, протећи у најбољем реду и допринети бољем развоју односа између Србије и Албаније. Посета албанског премијера Србији наставља се у уторак, када ће Еди Рама боравити у Прешеву. Гостујући у Дневнику РТС-а, председник Координационог тела за југ Србије рекао је да очекује да ће Рама поручити оно што је поручио његов министар спорта и омладине када је био у посети Прешеву - да је Прешево део Србије, да су грађани који живе на територији општина Прешево и Бујановац, становнци Републике Србије.Станковић очекује да ће Рамина посета Прешеву, без обзира на нежељена недипломатска понашања у Београду, протећи у најбољем реду и допринети бољем развоју односа између Албаније и Србије.

„У склопу разговора и договора између два кабинета премијера сигурно је да ће неко бити у Прешеву, а ко ће бити небитно је у овом тренутку", рекао је Станковић.

Сматра да ситуацију треба смирити, али како каже, никад човек не може да се искључи да не испадне неки ексцес.

„Али у сваком случају мислим да ће посета Едија Раме протећи без неких великих

проблема", рекао је председник Координационог тела за југ Србије.

Станковић је рекао да није тачно да се у Прешеву славило након Раминог позива Србији да призна независност Косова, како се могло прочитати на друштвеним мрежама.

„Ми смо у то време били у посети једној албанској породици са министром Вулином, пролазили смо улицама, стање је било нормално, није било никакве еуфорије, нити било каквих других ексцесних ситуација", рекао је Станковић.

Говорећи о активностима Координационог тела за југ Србије, Станковић је истакао да су у току овог месеца подељена неповратна средства малим и средњим предузећима и субвенције у износу од пола милиона евра.

„Истовремено смо доделили 307 ученичких стипендија које на месечном нивоу износе 6.000 динара, а било је више од 700 захтева", каже Станковић.

Према његовим речима, Министарство здравља треба са своје стране да додели одређени број стипендија.

„Према томе, то су само две активности које су се десиле. Очекујемо да почне са изградњом одељење зграде Економског факултета пошто су средства од милион и по обезбеђена. Има доста тога што је учињено на том простору. Надамо се да ћемо и у наредном периоду имати овакве резултате", закључио је Станковић.

Извор: РТС и Координационо тело