Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: НЕМА ПАРАЛЕЛЕ ИЗМЕЂУ СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ И АЛБАНАЦА НА ЈУГУ СРБИЈЕ

15. август 2017.

Београд - Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић изјавио је да се дијалог између Приштине и Београда одвија независно и да се питање вођења локалне самоуправе на југу Србије не може посматрати у контексту бриселских преговора.

„Не постоји никаква паралела између решавања проблема Срба на Косову и Метохији и решавања функционисања локалне самоуправе у три општине на југу Србије - Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, јер је све то дефинисано законом и држава Србија у границама својих могућности и способности чини све да се захтеви челника ове три општине решавају", изјавио је Зоран Станковић за Радио Слободна Европа.

С друге стране, председник општине Бујановац Шаип Камбери оценио је да је однос Србије према Албанцима на југу важан за положај Срба на Косову и Метохији.

Шаип Камбер рекао је да би „нормализација односа Београда и Приштине требало да пролази кроз Прешево и Бујановац ".

„Однос државе према Албанцима који живе на овом простору је најбоља помоћ коју Србија може да пружи Србима на Косову и Метохији. То је битно и за стабилност нашег региона, али и за стабилност албанско-српских односа у будућности", рекао је Камбери за Радио Слободна Европа.

Извор: Радио Слободна Европа, РТС, Танјуг, Бета и Координационо тело