Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: ЈУГУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ НЕ ПРЕТИ ОРУЖАНИ СУКОБ

12. септембар 2018.

Београд – Зоран Станковић, председник Координационог тела за југ централне Србије, је изјавио да том делу Србије не прети оружани сукоб и да безбедносне структуре веома добро обављају своје дужност упркос томе што се, како је навео, „нон-стоп најављује рат на том простору".

„Категорички тврдим да се то неће догодити", рекао је Станковић за  „Вечерње новости", коментаришући ситуацију и подизање тензија у јавности после вести да су представници Албанаца из Прешева, Бујановца и Медвеђе затражили да скупштина у Приштини усвоји резолуцију којом би се подржао њихов захтев за припајање Косову и Метохији.

Он је казао да се они који потенцирају приче о припајању позивају на нелегални референдум из 1992. године и да су исти ти изгубили изборе у све три општине.

„Народ им је показао шта миси о томе. А та несигурност која се потенцира у медијима доноси штету јер спречава долазак инвеститора који траже политичку и безбедносну стабилност", рекао је Станковић.

Он је казао и да питање те три општине неће бити предмет преговора у Бриселу.

„Неки говоре да ће то тражити, али ми знамо да то није, нити ће бити предмет разговора", навео је Станковић.

Текст комплетног интервјуа је доступан на

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:748938-Zoran-Stankovic-Gubitnici-zovu-na-rat-i-otcepljenje

Извор: Вечерње новости и Координационо тело