Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: ХАКОВАЊЕ САЈТА ОЧЕКИВАНА ПРОВОКАЦИЈА

29. јули 2013.

Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић, изјавио је јуче да је хаковање сајта општине Бујановац још једна у низу очекиваних провокација на бриселске преговоре, као и да локална самоуправа нема везе са изменом карте на којој је Србија приказана без Косова и Метохије.

„Може се рећи да је то још једна у низу очекиваних провокација на бриселске преговоре и очекивање да ће надлежни органи Србије исхитрено и неадекватно реаговати", рекао је  Станковић поводом хаковања сајта Скупштине општине Бујановац.

Према његовим речима, хакери су на сајт општине Бујановац, на албанску и енглеску верзију, поставили карту такозваних инвестиционих улагања на којој је приказана Србија без територије Косова и Метохије, док се на српској верзији КиМ налази у саставу Србије.

Наводећи да је у току ове године у три наврата рушен сајт Скупштине општине Бујановац, он је истакао да је већ у току дана на албанском и енглеском језику постављена карта на којој је територија Косова и Метохије приказана у саставу Србије.

„Сајт уређују две српске фирме из Прокупља и Ниша, уз помоћ Канцеларије за локални и економски развој Скупштине општине Бујановац и локална самоуправа није иницирала и нема никаквих веза са изменом садржаја карте", рекао је Станковић.

Он је навео и да надлежни органи знају да су таква понашања супротна Уставу и низу важећих законских решења, као и да су реаговали и да ће реаговати сагласно својој улози и постојећим овлашћењима.

Извор: Танјуг