Архива вести
                   

СТАНКОВИЋ: БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈАМА ОПШТИНА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА ЈЕ СТАБИЛНА

17. септембар 2018.

Београд - Зоран Станковић председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу у јутарњем програму за "Ново јутро" ТВ Пинк истакао је да  ситуација у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа је потпуно стабилна и под контролом. Он подвлачи да не постоји никаква дискриминација, да права Албанаца нису угрожена, да се живот одвија нормално, те да нема међунационалних сукоба.

Председник Координационог тела истакао је да су главни проблеми економске прилике, запошљавање и нове инвестиције.

„Људи су окренути сами себи, а они који се баве политиком, у недостатку идеја за побољшање живота и рада грађана, баве се измишљеним темама и дају неодговорне изјаве којима се одаје утисак да постоји проблем, али га нема“ реакао је Станковић за Пинк.

Говорећи о термину Прешевска долина, Станковић је објаснио да је након „референдума из 1992. године почео да се користи термин „источно Косово“. Ово је, каже, био "тежак" термин који је након оружаних сукоба 2001. године замењен термином „прешевска долина“. По административним, географским и свим другим документима, Прешево и Бујановац припадају Пчињском, а Медвеђа Јабланичком округу.

„Овај термин, који се данас поново јавља, замењен је термином такозвана прешевска долина који треба да представља нову географску целину. Према онима који користе овај термин, ова територија искључиво и доминантно је насељена Албанцима, што није тачно“, казао је Станковић.

Текст комплетног интервјуа доступан је на:

http://pink.rs/vesti/89282/stankovic-bezbednosna-situacija-na-teritorijama-opstina-presevo-bujanovac-i-medvea-je-stabilna-video

Извор: РТВ Пинк и Координационо тело