Архива вести
                   

СРПСКЕ СТРАНКЕ БОЈКОТУЈУ СКУПШТИНУ

29. јули 2020.

Бујановац – Пошто су напустили конститутивну седницу СО Бујановац прошле среде, одборници српских странака се нису појавили ни на јучерашњем заседању локалног парламента у Дому културе, где се седница одржала из епидемиолошких разлога.

Ненад Митровић, шеф одборничке групе окупљене око СНС, каже да ће тако бити све док председник општине Нагип Арифи не позове српску страну на разговор:

„Албанци имају већину од 25 одборника и на њима је да нас позову на разговор, као што је председник општине и обећао. Док се то не деси, ми нећемо учествовати у раду локалног парламента“, казао је Митровић.

На питање да ли заиста очекује позив, Митровић је одговарио одречно:

„На основу искуства са Нагипом који је погазио договор о формирању власти који смо направили, не верујем у искрени позив јер све те његове изјаве како су за Србе врата отворена служе у дневнополитичке сврхе“, казао је Митровић.

Додаје да ће ипак, без обзира на све, прихватити позив на разговор уколико до њега дође, али није могао да говори о условима под којима би његова листа са 10 одборника постала део власти.

Прошле среде су 4 албанске странке са 25 одборника формирале владајућу већину у Бујановцу, а већ су и поделиле функције.

Јучерашњој седници нису присуствовала ни 3 одборника са листе око СПС.

Извор: Бујановачке и Координационо тело