Архива вести
                   

СЛУЖБА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА НА КОНКУРСУ ДОДЕЛИЛА 300 СТИПЕНДИЈА СРЕДЊОШКОЛЦИМА

4. децембар 2019.

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа доделила је стипендије за ученике средњих школа из три општине који похађају наставу на подручју Прешева, Бујановца, Медвеђе, Лесковца, Лебана и Врања.

На конкурс се пријавило укупно 657 ученика средњих школа, а додељено је 300 стипендија у износу од шест хиљада динара месечно. У општини Прешево додељено је 116 стипендија, у општини Бујановац 124 и у општини Медвеђа 60 стипендија.

Општи услови на конкурсу су били да ученици имају држављанство Републике Србије и пребивалиште на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, да су први пут школске 2018/2019. године уписали прву, другу, трећу или четврту годину неких од средњих школа образованих одлуком Министарства просвете Републике Србије, да су током претходног школовања остварили врло добар или одличан успех и да током претходног школовања нису понављали ниједан разред.  

У комисији су учествовали представници општина Прешево, Бујановац и Медвеђа који су именовани од стране председника општине и четири члана комисије из Службе Координационог тела.

Конкурс за стипендирање средњошколаца је једна од најважнијих активности Службе Координационог тела чиме се помаже образовање младих људи из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа.

Коначну ранг листу можете погледати на овој адреси: https://bit.ly/338WgAV

Извор: Координационо тело