Архива вести
                   

ШКОЛА СВЕТИ САВА УВОДИ ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ

31. мај 2017.

Бујановац-У први разред Стручне школе „Свети Сава“ у Бујановцу, школске 2017./2018. Године моћи ће да се упише укупно 150 свршених основаца. За разлику од претходних година сада неће бити уписа ученика за занимање комерцијалисте. Међутим, ова школа ће у оквиру дуалног образовања, први пут уписати 15 ђака који ће се школовати за заваривача и машинбравара.

Поменута занимања су тражена на тржишту рада и добро су плаћена, па б и за њих, према очекивању директорке Бисерке Јовић, требало да буде посла након школовања.

„Са бујановачким „Мегалом“, врањским „Алфа-пламом“, Предузећем за путеве и „БИДА“ из Врања потписали смо уговоре којима је договорено да наши ученици, будући заваривачи и машинбравари у овим предузећима током школовања, обављају стручну праксу“, објаснила је Јовић.

Ђаци ће како је и нагласила директорка школе имати своје менторе који ће пратити њихово оспособљавање и целокупан рад, на основу чега ће уколико буду задовољни, одмах по завршетку матуре, бити запослени у поменутим фирмама.

Конкурсом за упис ученика у први разред за идућу школску годиу поред комбинованог одељења који ће школовати дуално, предвиђен је упис 30 будућих финансијских администратора, машинских техничара моторних возила и медицинских сестара-васпитача.

Извор: Бујановачке и Координационо тело