Архива вести
                   

ШКОЛА СРПСКОГ ЈЕЗИКА - 20.11.2013.

20. новембар 2013.

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, уз финансијску подршку амбасаде Велике Британије, и ове године реализује Школу српског језика за младе из албанске заједнице из Прешева и Бујановца.

Ова је друга година да Служба Координационог тела организује Школу српског језика чији је циљ стицање и унапређење знања српског језика код припадника албанске заједнице.

Број кандидата који су исказали интересовање за похађање часова српског језика је виши него што је очекивано, па Школу српског језика похађа преко 300 младих, различитих образовних профила. Осим великог броја средњошколаца, Школу српског језика похађају и студенти одељења Економског факултета из Бујановца, ал и других високошколских установа, стажисти и запослени у локалним самоуправама али и свршени студенти који сматрају да са знањем српског језика могу лакше доћи до посла.

Часови Школе српског језика се организују викендима два пута недељно. За наставу су задужене три професорке српског језика из Ниша, а у подучавању им помажу асистенти из албанске заједнице.

Школа српског језика почела је октобра 2013. године и трајаће до априла 2014. године.

Извор: Координационо тело