Архива вести
                   

СИМПО И ДЕЛТА МАКСИ ЗАЈЕДНО - МОДЕРНИ ТРГОВИНСКИ ЛАНЦИ И НА ЈУГУ СРБИЈЕ

1. март 2008.

Врањски Симпо и београдски Делта Макси су отварањем три модерно опремљена продајна објекта у Врању и Бујановцу, 14. фебруара, означили нову пословну сарадњу на југу Србије. На овај начин, како за Економетар каже Драган Филиповић, генерални директор Делта Максија, потрошачи ће имати већи асортиман, бољу услугу и ниже цене. Савременим објектима знатно је побољшана ситуација у области трговине у овом делу Србије.
У Бујановцу је на 800 квадратних метара отворен Макси супермаркет у којем је запослено 40 нових радника. У објекту је око 8.000 производа најпознатијих домаћих и страних произвођача, пекара и пијаца. Као допринос развоју локалне заједнице компанија Делта је Дому здравља у Бујановцу поклонила ЕКГ апарат и рачунар, на чему је захвалио директор ове здравствене установе Бајрам Хасани. На првом спрату овог објекта у Бујановцу Симпо је отворио савремени продајни салон намештаја.
Врање је на 2.000 квадратних метара добило Макси супермаркет са 12.000 производа, а запослено је 50 радника. На првом спрату је, такође, продајни салон Симповог намештаја.
На другој локацији у Врању, на којој се налазила Симпова робна кућа, на простору од 400 квадратних метара отворена је Мини Макси продавница која је запослила 11 нових радника и понудила 4.000 артикала. Ту је и Симпов салон намештаја.
У жељи да унапреди и помогне рад здравствених и образовних установа, компанија Делта Макси поклонила је пет рачунара Школи за основно и средње образовање лица ометених у развоју „Вуле Антић" у Врању.
О значају доласка Делте на југ Србије и сарадњи са Симпом, Драган Томић, председник врањског Симпа, каже да се она одвија кроз обострани интерес и задовољство:
- На овај начин, поред запошљавања радника, Делта отвара врата читавој индустрији Србије, а посебно овом крају, где је, због низа специфичности, потребно да сви капацитети раде и да се шире. И поред тога што овде раде највећа Фабрика душека у Европи, нова модерна Фабрика пухина и Лагадо, незапосленост је и даље велика, па је долазак Делте веома значајан - рекао је Томић.
Драган Филиповић, генерални директор Делта Максија, рекао је да су присуством Делте на југу Србије ефекти вишеструки:
- Грађани ће се на бољи и квалитетнији начин снабдевати а индустрија, којој је потребно тржиште, најлакше ће га добити преко Делте. Наш циљ је да у сваком граду где није било Максија овај трговински ланац приближимо потрошачима, да асортиман, услуга и цене буду прихватљиви за њихов џеп. Желимо да учврстимо лидерску позицију у Србији, али и да кренемо у освајање околних тржишта у региону - рекао је Филиповић.