Архива вести
                   

ШЕСТ КАНДИДАТА ЗА ПОСЛАНИКЕ СА ЈУГА СРБИЈЕ

24. фебруар 2014.

Бујановац/Прешево -- Према подацима РИК, општина Бујановац на предстојећим парламентарним изборима има пет кандидата на до сада проглашеним листама за посланике, а Прешево једног.

Потенцијалне посланике из Бујановца кандидовали су Српска напредна странка (СНС), Демократска странка Србије (ДСС), Нова демократска странка (НДС) и Српска радикална странка (СРС), док се потенцијални посланик из Прешева налази на листи Либерално демократске партије (ЛДП).

На посланичкој листи СНС под бројем 148 налази се Ненад Митровић, председник градског одбора СНС у Бујановцу, на посланичкој листи ДСС под бројем 227 налази се Славољуб Ристић из Бујановца, док се под редним бројем 188 на посланичкој листи НДС налази Бобан Павловић из Бујановца.

СРС има два кандидата за посланике из Бујановца - Јовицу Стојменовића под бројем 110 и Гордану Тасић, под бројем 219.

Једини кандидат за посланика из Прешева je Кујтим Садриу, који је и једини Албанац на до сада проглашеним посланичким листама. Налази се на листи ЛДП под редним бројем 148.

Учешће на парламентарним изборима најавила је и Партија за демократско деловање (ПДД) која је још у фази прикупљања потписа подршке, чији је лидер Риза Хаљими најавио да ће предати посланичку листу са десет кандидата за посланике.

Извор: Б92