Архива вести
                   

ШЕФ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ У СРБИЈИ У ПРВОЈ ПОСЕТИ ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

4. децембар 2017.

Бујановац - У оквиру прве посете јужној Србији, амбасадор Сем Фабрици, Шеф  Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији, обићи ће пројекте у Бујановцу и Врању које финансира Европска унија, најављено је из програма Европски Прогрес.

Амбасадор Фабрици ће се у Бујановцу састати са председником Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Зораном Станковићем, као и са Шаипом Камберијем, председником општине Бујановц.

Шеф Делегације ЕУ ће учествовати и у раду Одбора заинтересованих страна за пројекат Одељења Економског факултета из Суботице у Бујановцу.

Изградњу овог објекта финансирала је ЕУ, у партнерству са Владом Швајцарске, преко развојног програма Европски Прогрес, са преко 800.000 евра, док је Влада Републике Србије, посредством  Координационог  тела и општине  Бујановац, учествовала у пројекту са 208.000 евра. Том приликом ће се амбасадор Фабрици састати и са деканом Економског факултета у Суботици, Александром Грубором.

У Врању ће шеф Делегације ЕУ обићи радове на завршетку Хируршког блока при врањској болници, за које је ЕУ извдојила 2,8 милиона евра.

Извор: Танјуг, Бета и Координационо тело