Архива вести
                   

САВО МИЛОШЕВИЋ ПРОМОВИШЕ ПРОЈЕКАТ "МОЈА ШКОЛА, МОЈ КЛУБ"

22. мај 2013.

Лесковац - Фудбалски савез Србије покренуо реализацију пројекта „Моја школа, мој клуб“.

„Циљ ФСС је ширење фудбалске базе широм Србије, јер се последњих година велики број клинаца опредељује за бављење фудбалом. Имамо добро искуство са школским спортом у комунистичком систему, када су сви спортови били адекватно заступљени у школама. Наша идеја је да се вратимо у школе, да вратимо фудбал у школе“, рекао је директор националних селекција Фудбалског савеза Србије и прослављени интернационалац, Саво Милошевић.
Милошевић је спортску опрему, фудбалске лопте, чуњеве и грудне маркере донирао представницима 31 школе из Јабланичког округа. Говорећи о овом пројекту, он је нагласио да је „потпуно примењив и на остале спортове, и да ФСС не би имао ништа против ако би га било који други спортски савез примењивао у пракси“.

„ У оквиру Фудбалског савеза Србије припрема се још један пројекат који се тиче постављања спортских терена са вештачком травом широм Србије. Морам да кажем да је град Лесковац један од приоритета када говоримо о иградњи спортске инфраструктуре. Поред Лесковца, ту су и Пирот и Врање. Гледаћемо да што више испоштујемо југ Србије“, изјавио је Милошевић.

Уколико не будемо улагали у спорт, улагаћемо у болнице, сматра Милошевић.

„ Јако је битно и на који начин улажемо у спорт. У овом случају инфраструктура је много важна, а ми у тој области заостајемо за Европом. Ако локална самоуправа нема довољно средстава, онда онај ко их има треба да их усмери ка инфраструктури и стручној едукацији. Такође је веома битно ко су људи који раде са младима.
Чини ми се да је и тај проблем широко распрострањен“, истакао је Милошевић.

Пројекат „Моја школа,мој клуб“ не своди се само на расподелу спортске опреме и реквизита, већ је он  прилагођен потребама деце и наставника физичког васпитања.
 
Извор: ЈУГпресс