Архива вести
                   

САРАДЊА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА И ОМЛАДИНСКОГ ФОРУМА ЗА ЕДУКАЦИЈУ РОМА (ОФЕР)

3. новембар 2009.

Невладина организација Омладински форум за едукацију Рома (Офер) обрадовала је децу из Бујановца вредним поклоном. Укупно 142 деце из рањивих и социјално угрожених група добило је комплет уџбеника, чиме им је омогућено школовање под истим условима као и њиховим вршњацима.

У периоду од 10. до 13. октобра представници организације „Офер“, заједно са учитељима и наставницима из бујановачких основних школа, доделили су уџбенике за децу из ромске заједнице, расељена и избегла лица и кориснике Центра за социјални рад.  За ученике другог разреда подељено је 46 комплета, за уџенике трећег разреда 27 комплета, за ученике четвртог разреда 33 комплета, за ученике петог разреда 8 комплета, за ученике шестог разреда 10 комплета и за ученике седмог разреда подељено је 18 комплета уџбеника.

Весела атмосфера, осмеси ученика и обећање да ће марљиво учити и читати нове књиге обележили су поделу ученика.

Координационо тело Владе Републике Србије је невладиној организација „Офер“, на конкурсу за финансирање пројеката у оквиру Програма о распореду и коришћењу средстава за програме остваривања и унапређења социјалних и мањинских права и посебности у 2009 години на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, одобрило средстава у износу од 500.000 динара за пројекат „Бесплатни уџбеници за децу из рањивих и социјално угрожених група“.