Архива вести
                   

САРАДЊА ЈАБЛАНИЧКОГ И ПЧИЊСКОГ ОКРУГА СА СКОПЉЕМ И СЕВЕРОЗАПАДНОМ РЕГИЈОМ СЕВЕРНОМ МАКЕДОНИЈОМ

15. април 2019.

Прешево, Бујановац, Медвеђа – У оквиру пројекта “Партнерство и изградња капацитета пут до одрживог развоја” Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа у Скопљу организовао је радионицу за идентификацију и припрему заједничких концепата пројеката.

На радионици су учествовали градоначелници, председници општина и представници градова и општина Јабланичког и Пчињског округа и представници општина Североисточног и Скопског региона Северне Македоније.

„Oвде смо како би направили конкретне кораке у нашој сарадњи идентификацијом и припремом концепата пројеката. Препознали смо заједничке потребе, увидели заједничке проблеме а програм прекограничне сарадње је шанса за њихово решавање све у циљу бољег живота грађана са обе стране границе“, рекао је председник скупштине Центра за развој, Горан Цветановић на отварању скупа.

Циљ радионице је препознавање заједничких интереса и конципирање предлога пројеката ради што боље припреме за предстојећи суседски програм Србија – Северна Македонија.

Пројекат “Партнерство и изградња капацитета пут до одрживог развоја” реализује се од августа прошле године.

„У октобру представници градова и општина Јабланичког и Пчињског округа и представници општина североисточног и Скопског региона Северне Македоније склопили су партнерства и потписали меморандум о разумевању и сарадњи. Дводневном радионицом, направиће се конкретни кораци у међусобној сарадњи“, истакла је директор Центра за развој, Драгана Белензада.

Пројекат “Партнерство и изградња капацитета пут до одрживог развоја“ има за циљ умрежавање локалних самоуправа Јабланичког и Пчињског округа и општина северне Македоније и подизање капацитета локалних самоуправа за учествовање у програму прекограничне сарадње.

Пројекат суфинансирају Развојна агенција Србије, Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа и 12 јединица локалних самоуправа Јабланичког и Пчињског округа.

Извор: Југмедиа и Коорединацино тело