Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 10.12.2013.

10. децембар 2013.

Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић, састао се данас у Кленикама са радницима „Гумопластике“ из Бујановца и  том приликом разговарало се о плановима за наредни период и о проблемима због прекида радног односа. Окупљеним радницима, председник Координационог тела изложио је свој план како и на који начин да се превазиђе настала ситуација.

Окупљени радници били су једногласни у захтеву да што пре отпочне производња и процес рада. Председник Координационог тела истако је да разуме и подржава захтеве радника и објаснио је да је потребно да се најпре пронађе стратешки партнер, а за то је потребно још мало времена . Станковић је окупљене раднике позвао да буду стрпљиви и објаснио да се мора сачекати и одлука Привредног суда којом се потврђује излазак „Гумопластике“ из стечаја.

„Намера је да се постојећи радници задрже на својим радним местима. Потребно је обновити запуштене и девастиране погоне у којима нема ни грејања, па су услови у којима радите непримерени. Потребно је купити и нове машине, јер су постојеће дотрајале, затим увести нове технологије, као и да се менаџмент професиониално подигне на виши ниво“, рекао је Станковић и додао да је до сада само стечајни управник ове фабрике имао завршен факултет. Председник Координационог тела нагласио је да је Влада Србије веома одлучна да ову фабрику подигне на онај ниво који је некада имала и истрајаће у томе.

„Чињеница је да су последњих 15 година пропадања „Гумопласнике“ претходне Владе покушавале неколико пута да је избаве из стечаја и покрену производњу. Међутим ми смо опредељени да у томе успемо и да вас, који годинама радите у овој фабрици и прехрањујете породице од  ње, не препустимо случају“, обећао је Станковић, додајући да су велике залихе репроматеријала и обуће складиштене и да пропадају, што ће се у најскоријем времену решити у позитивном правцу.  

Станковић је нагласио и да је веома свестан одговорности када је „Гумопластика“ у питању, јер је она некада била гигант и да је задатак који је пред њим веома комплексан и захтева време у коме нема брзих решења.