Архива вести
                   

САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ УЖЕГ САСТАВА ПРЕДСЕДНИШТВА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА - 19. октобар 2009.

19. октобар 2009.

На ванредној седници ужег састава председништва Координационог тела договорено је да у наредном периоду буду формиране преостале радне групе, како је дефинисано Споразумом о принципима реконструкције Координационог тела. У наредне две недеље, поред Радне групе за образовање, културу, информисање, спорт и омладину која успешно функционише, биће формиране радне групе за привреду и инфраструктурни развој, политичке интеграције, безбедност и правосуђе, јачање капацитета локалних самоуправа и здравство и социјалну политику.

Циљ формирања свих радних група јесте повећање ефикасности у раду Координационог тела. Задатак радних група је да, у оквиру дефинисаних приоритета, припремају одлуке, планове и оперативне програме, које верификује Председништво Координационог тела. Радне групе чини 12 чланова, 3 из ресорних министраства, док свака локална самоуправа именује по 3 члана.

На састанку је договорено да ће председништво Координационг тела одредити смернице и именовати чланове комисије за сваки конкурс о раподели средства из буџета Координационог тела. У комисијама ће убудуће бити и чланови из локалних самоуправа из Прешева, Бујановца и Медвеђе.

Председништво је усвојило став да се иницирају састанци са представницима ресорних министарства у циљу решавања конкретних проблема у различитим областима.