Архива вести
                   

ШАНСА ЗА МЛАДЕ ЗА СТРУЧНУ ПРАКСУ У БЕОГРАДУ

14. септембар 2021.

Бујановац – Прешево – Медвеђа - Београд -  Свршени дипломци, њих 10, из Бујановца, Прешева и Медвеђе, уз подршку ОЕБС-а добиће прилику за стручну праксу у различитим републичким институцијама у Београду.

Конкурс је отворен до 20 септембра, а почетак радног ангажмана се очекује у новембру ове године и трајаће шест месеци.

Прилику да теоријско знање употпуне практичним, имаће кандидати који су недавно дипломирали и који су заинтересовани за питања управе и владавине права, имају завршене основне студије из друштвених или хуманистичких области (право, економија, заштита животне средине и сл.), млађи  су од 30 година, активно се служе српским језиком и имају пребивалиште на територији ове три општине.

Програм стручне праксе заједнички реализују Мисија ОЕБС-а у Србији и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог већ трећу годину заредом,а прилику за практично усавршавање ће имати млади из Прешева, Бујановца, Медвеђе, Новог Пазара, Нове Вароши, Прибоја, Пријепоља, Рашке, Сјенице и Тутина.

Циљ овог програма је да пружи подршку значајнијем укључивању и већој заступљености младих стручњака и стручњакиња који долазе из мањинских и неразвијених заједница у Јужној и Југозападној Србији, у државним и независним институцијама на централном нивоу.

Улагање у младе из свих заједница представља један од принципа Мисије ОЕБС-а у Србији у оквиру  њиховог свеобухватниијег укључивања у све токове живота а посебно у области владавине права у Србији.

Детаљније информације о условима за пријављивање као и формулар за пријаву су доступни на линку: https://bit.ly/OEBSPSP2021

Извор: Бујановачке, Координационо тело