Архива вести
                   

САЈТ LEARNENGLISH ЗА БЕСПЛАТНО УЧЕЊЕ ЕНГЛЕСКОГ НА ИНТЕРНЕТУ

9. мај 2019.

Британски савет је омогућио свим заинтересованим у целом свету, па и Србији, да потпуно бесплатно уче енглески на интернету. Портал LearnEnglish  (http://learnenglish.britishcouncil.org/) су сачинили највећи стручњаци за енглески језик из Велике Британије. Намењен је свима онима који желе да на једноставан начин, користећи забавне и интерактивне садржаје, почну са учењем или унапреде постојеће знање светског језика број један.

LearnEnglish садржи текстове, видео клипове, подкаст материјале за слушање, игре, богате интерактивне садржаје који омогућавају да корисници размењују коментаре, уче кроз међусобну конверзацију и постану део глобалне заједнице окупљене око енглеског језика. Ту су и вежбања помоћу којих посетиоци сајта могу да провере своје познавање граматике, фонда речи, правописа и вештине разумевања говорног енглеског.

Сајт LearnEnglish посебно је користан за све оне који планирају да стекну неки од међународно признатих сертификата енглеског језика као што су Кембриџови испити (FCE, CAE, CPE и други).

Занимљив је и сегмент сајта “You’re Hired” који помаже младима да савладају оне језичке вештине које се тестирају приликом тражења посла, као што је усмена конверзација на интервјуу (што је у последње време веома честа пракса не само интернационалних компанија које послују у Србији, већ и домаћих фирми).

LearnEnglish може да буде занимљив и онима који су задовољни својим знањем енглеског, али желе да се ближе упознају са британском културом. Посетиоци сајта могу да сазнају више о томе како се живи у Британији, шта се слуша, а шта једе на Острву, какви су заправо Британци, зашто више воле фудбал него кошарку и зашто не возе десном страном пута “као сав нормалан свет”.

Извор: Британски савет и Координационо тело