Архива вести
                   

САЈАМ ОРГАНИЗАЦИЈА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА ПЧИЊСКОГ И ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА

11. јун 2015.

У Врању ће се 17. јуна одржати Сајам организација цивилног друштва  јужне Србије, који организује ТАЦСО ресурс центар и град Врање.

Сајам ће почети у 10 часова на простору пешачке зоне, а јавна дебата у 13 часова у сали Начелства (ул.Петог Конгреса 1). Организације цивилног друштва из Лесковца и Врања, као и из 11 општина из региона (Бујановац, Владичин Хан, Сурдулица, Босилеград, Трговиште, Прешево, Бојник, Лебане, Медвеђа, Власотинце и Црна Трава) ће на сајму  представити своје активности грађанима.

Циљ одржавања Сајма је промоција рада и повећање видљивости организација цивилног друштва, као и њихово умрежавање и успостављање међусобне сарадње са локалним самоуправама и медијима. Поред представљања  на  отвореним уличним  штандовима, организације ће јавно презентовати своје пројекте и активности. Биће организована и дружења са представницима медија, као и дебате у којима ће учествовати представници локалних самоуправа, а на којима ће се говорити о укључивању организација цивилног друштва у процесе доношења прописа, могућностима за коришћење јавних простора за њихов рад и о транспарентном финасирању организација цивилног друштва из локалних и националних буџета.

Формулар за пријаву учешћа на сајму можете преузети на https://drive.google.com/file/d/0B5JidIrxTq9jT20yc2pNTlFPZm1ZSk5TaTVUdkRVUmwyT1Fr/view?pli=1

На Сајму ће бити представљене и активности Ресурс центра окупљеног око конзорцијума који предводе Грађанске иницијативе, а који подржава ТАЦСО. Присутни грађани и организације ће имати прилику да сазнају коју врсту услуга пружа Ресурс центар, као и које од услуга да одаберу у циљу јачања капацитета својих организација.

Пројекат пружања техничке подршке организацијама цивилног друштва подржава Европска унија.

Извор: Грађанске иницијативе и Координационо тело