Архива вести
                   

РЕКОНСТРУКЦИЈА ВРТИЋА „НАША РАДОСТ“ И МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ У БУЈАНОВЦУ

4. август 2015.

У Бујановцу је почела реконструкција Предшколске установе „Наша радост“ и Музичке школе. То је део хуманитарне помоћи коју реализује Војска Србије и Национална гарда Охаја. Средства за реконструкцију 120 хиљада долара издвојиле су Америчка амбасада и Гарда Охаја.

 Око 40.војника 4.бригаде Војске Србије и Националне гарде Охаја помоћи ће извођачима из Бујановца да замене столарију, санитарне чворове, електричну инсталацију.

 Пуковник Игор Авдић, представник Генералштаба ВС, рекао је да војници увек погађају мету, а да је овим пројектом погођена у центар мета, јер се тиче нараштаја који тек долази и које ће надживети све нас.

Потпуковник Кори Шеј, амбасада САД изразио је задовољство што ће на неки начин унапредити живот деце у Бујановцу, а  част је и за Бујановац што су добили јединицу Црвени коњи, која је једна од наших најбољих јединица.

Зграда вртића у Бујнаовцу саграђена је пре четрдесет година и ово је прва већа реконструкција.

Директор ПУ „Наша радост“ у Бујановцу Милован Алексић рекао је да је дотрајала столарија као и санитарни чворови. Један део крова под хитно би требало заменити али предшколска установа ће аплицирати код донатора.

Биће саниран и кров Музичке школе, замењена столарија и постављена изолација. Координатор пројекта је локална самоуправа.

Неџат Бељуљи, координатор пројекта истакао је да је локална самоуправа сада у фази враћања поверења разних националности и изразио наду да ће реализација овог пројекта допринети томе да ће у будућности имати још бољу сарадњу.

Амерички и српски војници на истом задатку дружиће се до 20.августа када је предвиђен завршетак радова.

Извор: РТС и Координационо тело