Архива вести
                   

РАСТЕ БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА СА УПАЛОМ ПЛУЋА

21. октобар 2020.

Врање, Бујаовац, Прешево - У Врању, Бујановцу и Прешеву се повећава број хоспитализованих пацијената са упалама плућа, што показује да је епидемиолошка ситуација и даље претећа, а има тенденцију и да се погорша, изјавила је епидемиолог у Заводу за јавно здравље Врање Слађан Станковић.

Осим повећаног броја пацијената са упалама плућа, како је навео Станковић, а преноси Југмедиа, примећено је и да се повећава и број првих прегледа у ковид амбуланти.

Станковић каже да је у петак, 16. октобра, од 44 узорка који су из Пчињског округа послати на анализу, било пет позитивних на корона вирус и да су три новооболела била из Бујановца, а два из Врања.

Већ сутрадан, како додаје, од 46 послатих узорака, број оболелих се у округу попео на 10, од чега су по два новоболела пацијента била из Бујановца и Прешева, а чак шест из Врања и тада је проценат позитивности био 22 одсто.

Др Станковић наглашава да у неповољној епидемиолошкој ситуацији охрабрује чињеница да вирус корона мирује у већини општина Пчињског округа - Владичином Хану, Сурдулици, Босилеграду и Трговишту.

Извор: Танјуг, ОК Радио и Координационо тело