Архива вести
                   

РАСПУШТЕНА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО ЈЕР ТРИ МЕСЕЦА НИЈЕ БИЛО СЕДНИЦЕ

21. децембар 2020.

Прешево - Одлуком Владе Републике Србије, у четвртак, 17. децембра, је распуштена  локална Скупштина у Прешеву, након што ниједна седница није одржана од 27. августа, потврђено је Јужним вестима из кабинета председника Општине Шћиприм Арифија.

Из кабинета наводе да, након иступања партнера из коалиције – Групе грађана Покрет за реформе, није постојао довољан број одборника. Влада је одлучила да председник Привременог органа у Прешеву буде Шћиприм Арифи.

Из кабинета кажу да се три месеца како није одржана ниједна седнице Скупштине навршило 27. новембра.

Председник Општине Шћиприм Арифи је написао на својој Фејсбук страници да се Прешево приближава петим изборима у четири године, два пута ванредним, мењајући тако четири владајуће коалиције, готово сваке године по једну и ситуацију дефинисао као „лудило”.

Влада Републике Србије је одлучила да председник Привременог органа у Прешеву буде председник Општине Шћиприм Арифи, а за чланове Привременог органа именовани су Рагми Мустафа из Демократске партије Албанаца, Бранко Трајковић из коалиције СНС-СПС, као и Адмир Латифи и Ардита Синани из Партије за демократско деловање.

Привремени орган ће, како пише у одлуци, обављати текуће и неодложне послове из надлежности Скупштине и извршних органа Општине Прешево до конституисања Скупштине и избора извршних органа општине након одржаних избора у складу са Законом.

Извор: Јужне вести, Бујановачке и Координационо тело