Архива вести
                   

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА „УХВАТИ ФИЛМ" 2020 (РОК: 1. МАЈ 2020)

27. фебруар 2020.

Организатори регионалног филмског фестивала „Ухвати филм", који обухвата пројекције домаћих и иностраних филмова на тему инвалидности, расписали су конкурс за овогодишњи фестивал. Конкурс је отворен до 1. маја ове године.

Пријављени филмови морају одговарати теми инвалидности (осим за ауторе који су особе са инвалидитетом, за које је тема слободна), бити трајања до 30 минута, имати најмање ДВД квалитет и титл на српском/хрватском/босанском или енглеском језику.

Филмови се достављају поштом (2 копије филма) или путем интернета. Уз филм обавезно на и-мејл uhvatifilm@gmail.com доставити попуњен пријавни формулар, биографију аутора, две фотографије из филма, дијалог листу у срт формату и трејлер (уколико постоји). Све детаљне информације у вези са конкурсом можете пронаћи на http://sr.uhvatifilm.orgzkonkurs или у директном контакту с организаторима на мејл uhvatifilm@gmail.com.

„Ухвати филм" једини је регионални филмски фестивал о инвалидности. Већ 18. годину успешно се одржава у Новом Саду, Ријеци, Бања Луци и Котору. Селектовани филмови биће приказани у Новом Саду и улазе у ужи избор за приказивање у остатку градова, али и у оквиру Филмских каравана - пројекција изабраних филмова у градовима Србије и Хрватске.

Филмски фестивал „Ухвати филм“се одржава широм региона са циљем информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама с инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.

Све детаљне информације у вези са конкурсом и начином пријаве можете пронаћи на http://sr.uhvatifilm.orgzkonkurs

Извор: Дневник и Координационо тело