Архива вести
                   

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДЕСЕТУ ГЕНЕРАЦИЈУ НА ПРОГРАМУ „ПОДЕЛИ СВОЈЕ ЗНАЊЕ“ (РОК: 30. НОВЕМБАР 2019)

8. новембар 2019.

Расписан је конкурс за јубиларну 10. генерацију менторина у оквиру програма „Подели своје знање”, који заједнички спроводе Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду, Ерсте банка, Организација за европску безбедност и сарадњу и Европски покрет у Србији.

Позивају се младе жене које имају минимум шест месеци релевантног професионалног ангажмана (волонтирање, стажирање, радни однос, итд.) са територије Републике Србије да се пријаве. Посебну подршку програм пружа младим предузетницама у пољопривреди и Ромкињама.

Програм „Подели своје знање“је јединствен програм који отвара могућност за лични и професионални развој жена. Заснован је на концепту менторства, а усмерен је управо на изградњу међусобне подршке жена, кроз дељење знања, искустава, јачање солидарности, промоцију добрих узора, умрежавање и оснаживање жена.

Циљ програма „Подели своје знање” је професионално и лично оснаживање жена у нашем друштву, кроз размену искустава и знања. Вођен је идејом да успешне и стручне жене, лидерке из различитих професија, поделе своја знања и искуства са младим женама сличних интересовања како би допринеле стварању прилика за младе жене за унапређење свог пута у каријери, са намером да постигну позитиван помак и поставе здраве основе за будућу дугорочну сарадњу.

Кроз учествовање у програму менторства кандидаткиње добијају прилику да савладају значајне вештине умрежавања, да употребе искустава која већ имају и стекну нова, да добију савете како да даље развијају своју каријеру, да добију савете како да се запосле или промене посао, да уче о могућностима даљег усавршавања и могућностима међународних размена, да добију корисне савете у вези са аплицирањем на конкурсе, усавршавања и слично.

Програм ће се реализовати у периоду од јануара до новембра 2020. године. За то време, менторка и одабрана менторина ће бити у контакту, размењиваће искуства и повремено се састајати. Планирано је организовање два округла стола где ће све учеснице програма размењивати мишљења и искуства и разговарати на различите теме, три радионице које ће за циљ имати додатно оснаживање и две јавне дебате које ће бити организоване ван Београда. Догађаји ће бити организовани сваке последње суботе у месецу, осим у марту (7. март 2020) и јулу.

Менторине ће бити упарене са менторкама у складу са њиховом професионалном оријентацијом и интересовањима.

Пријаве су отворене до 30. новембра 2019.

Више информација и формуларе за пријављивање менторки и менторина потражите на www.emins.org

Извор: Европски покрет Србија и Координационо тело