Архива вести
                   

РАСПИСАН ЈЕ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА РАЗВОЈ СЕОСКОГ ТУРИЗМА

23. фебруар 2024.

Министарство туризма и омладине Владе Републике Србије објавило је данас Јавни позив за подношење пријава за доделу подстицајних средстава за развој сеоског туризма, који ће трајати до 15. априла ове године.

Право на средства за доградњу и опремање постојећих угоститељских објеката за смештај имају сеоска туристичка домаћинства, салаши и етно-куће регистроване у информационом систему еТуриста.

Максимални износ подстицаја по пројекту је 2,9 милиона динара, уз обавезу сопственог учешћа у износу од 10 одсто укупне вредности инвестиције.

Влада је донела Уредбу о условима, начину додељивања и коришћења подстицајних средстава за развој и унапређење сеоског туризма, којом се по први пут за ову намену издваја 150 милиона динара без накнаде.

Циљ је повећање туристичког промета кроз развој сеоског туризма, што ће допринети и подстицању равномернијег регионалног и локалног развоја.

Јавни позив, као и сви потребни обрасци и упутства за подношење захтева, објављени су на  сајту Министарства туризма и омладине .