Архива вести
                   

РАДНИЦИМА ПОСАО, ФИРМАМА ПАРЕ

10. јун 2008.

Кроз самозапошљавање посао у Врању добило више од 400 особа
ВРАЊЕ - Код врањске филијале Националне службе за запошљавање у току је конкурс за самозапошљавање „Отпремнином до посла“, као и конкурс за ново запошљавање лица која су остала без посла у некој од фирми која је отишла под стечај.
У овогодишњим програмима самозапошљавања преко врањске филијале Националне службе за запошљавање посао је нашло 383 особе кроз програме новозапошљавања, и још 53 лица кроз програме самозапошљавања. Врањска филијала Националне службе за запошљавање, која је задужена за цео Пчињски округ, организовала је у протекла три месеца шест тродневних курсева за програм самозапошљавања који је прошло укупно 189 лица, од којих је након завршеног курса велики број њих и поднео захтев за самозапошљавање.
На адресу врањске филијале Националне службе за запошљавање јавила су се 53 подносилаца захтева који су имали право на 130.000 динара по лицу. Од овог броја 44 незапослених је ушло у програм самозапошљавања, за шта је укупно обезбеђено 5.720.000 динара, док је за фирме које су запослиле 14 особа са евиденције Националне службе за запошљавање издвојено укупно 3.420.000 динара. По другом конкурсу за новозапошљавање које је Филијала у Врању расписала 3.
јуна, пријавило се 111 незапослених и 45 послодавца, а за њихово запошљавање у општини Врање предвиђено је 130.000 динара по особи, док је за остале општине Пчињског округа које су оцењене као изузетно неразвијене, Бујановац, Прешево, Босилеград, Трговиште, Сурдулица и Владичин Хан, одобрено 160.000 динара по лицу које се одјави са евиденције незапослених.