Архива вести
                   

ПРВИ АСФАЛТ НА КОРИДОРУ 10 ИЗМЕЂУ ВРАЊА И БУЈАНОВЦА

22. новембар 2012.

Извор: Народне новине - Ниш / Почело је асфалтирање новог аутопута на Коридору 10 између Врања и Бујановцва. Прве тоне асфалта стигле су на деоницу од осам километара, која се најпре гради од Доњег Нерадовца, који се налази близу Врања, до Српске Куће, која се налази надомак Бујановца. Ове зиме ће већ бити пуштено пет километара једне траке. Читава деоница, са више мостова и надвожњака, требало би да се заврши до јуна 2013 године.

Иако је траса релативно кратка, захват је обиман. Уградиће се, између осталог,22 хиљаде тона асфалта и 15 хиљада кубика бетона. Изградња ће коштати 20 милиона евра. Стедства се обезбеђују из грчког "Хеленик плана". Извођач је грчка компанија "Актор", која ангажује и више локалних подизвођача.

После ове деонице градиће се осам километара аутопута између Српске Куће и Левосоја, на излазу из Бујановца према Прешеву, заједно с петљом за Бујановац. Тиме ће се овај део магистрале спојити са већ завршеном деоницом до Прешева, односно границе са Македонијом. За овај део пута управо се прибавља сагласност финансијера.