Архива вести
                   

ПРОЈЕКАТ ЗА 40 ФИРМИ ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

9. април 2015.

Нова Варош – „У оквиру програма Европски прогрес, који покрива 34 општине јужне и југозападне Србије, 40 најуспешнијих пројеката женског предузетништва добиће по 10.000 евра за покертање бизниса“, изјавила је сарадница на том пројекту Ана Недељковић.

Најуспешнијих 40 предузетничких пројеката добиће по 10.000 евра за набавку опреме за отпочињање сопственог бизниса у власништву жена. Обука ће трајати наредна два месеца, конкурс ће бити расписан на лето, а већ на јесен нова предузећа могу да почну са радом“, рекла је Недељковић на сесији Европског пројекта на Златару. Тема скупа била је како до бесповратних средстава за покретање женског бизниса.

Програм Европски прогрес већ три године финансира развој женског предузетништва на југу и југозападу Србије. Сувласница фирме „Новотекс“ из Нове Вароши Надежда Колашинац охрабрила је све будуће предузетнице да храбро започну сопствени бизнис.

„Није тешко започети сопствени бизнис ако имате идеју и циљ, нарочито у данашње време када има доста подршке од државних и невладиних организација, која је увек добродошла“, рекла је Колашинац .

За бесповратна средстава за покретање женског бизниса, која се додељују у оквиру пројекта Европског прогреса   „Време је за успешне жене“, могу да конкуришу све незапослене жене које су регистроване  на евиденцији Националне службе за запошљавање и које живе у једној од 34 општине које учествују у реализацији активности програма Европски прогрес. Поменуте општине укључују и општине Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Извор: Танјуг, Привредни преглед и Координационо тело