Архива вести
                   

ПРОЈЕКАТ ЕВРОПСКИ ДНЕВНИК - ДЕСЕТИ КОНКУРС „ЕВРОПА И ЈА” (РОК: 31. ЈАНУАР 2020)

13. децембар 2019.

Након успешно завршеног деветог конкурса у оквиру Европског дневника у прошлој школској години, Делегација Европске уније у Републици Србији позива средњошколце да се пријаве на десето, јубиларно такмичење за креативне и иновативне радове.

Овогодишње теме конкурса су: ЕУ и Србија, ЕУ у твом свакодневном животу, Митови о ЕУ, Људска права, Животна средина и климатске промене, Превенција насиља и Европа – уједињени у разноликости.

Радови могу бити индивидуални или тимски, у следећим категоријама: Фото-радови (индивидуални); Предлог дизајна издања Дневника 2020/2021 – предње и задње корице и дизајн прве странице свих 10 поглавља овогодишњег издања (тимски); Видео-формати – дужине до три минута (тимски); Стрип/карикатура – формат Б2 (индивидуални); Мултимедијални формат – израда интернет странице или мобилне апликације (тимски)

15 радова ће бити награђено.

Победници конкурса ће у мају 2020. години ићи на седмодневно путовање у једну или више земаља ЕУ. 

Правила за учешће на наградном конкурсу 2019/2020:

- На конкурсу могу учествовати ученици првог, другог и трећег разреда средњих школа.

- Из исте школе могуће је учешће више тимова (три ученика по тиму). Сваки тим мора имати свог ментора. Чланови тима не смеју на било који начин бити део неког формалног школског удружења или школске секције.

- Ученици који су награђивани у претходним конкурсима Европског дневника немају право да учествују на овогодишњем конкурсу.

- Школе које су учествовале у претходним циклусима могу пријавити нове учеснике.

- Ментор мора да буде наставник у школи.

- Наставник може да буде ментор само једном тиму.

- Укупно ће бити награђено 15 радова, по три победника у свакој категорији.

- Минималан број радова у једној категорији је 10.

- У случају недовољног броја радова у једној категорији, Делегација ЕУ задржава право да додели више награда у другој категорији.

Радови пристигли након истека рока неће бити узети у разматрање. Сви радови, осим оних у категорији стрип/карикатура, достављају се искључиво електронским путем, на адресу: evropskidnevnik@euinfo.rs .

За пријаву на конкурс, уз рад морате попунити и пријавни формулар, који је доступан на сајту www.evropskidnevnik.rs .

Рок за достављање радова је 31. јануар 2020. године.

Радови у категорији стрип/карикатура, заједно са пријавним формуларом, шаљу се поштом на адресу: ЕУ инфо центар за конкурс „Европски дневник 2019/2020”, Краља Милана 7, 11000 Београд.

Упутство за подношење радова на наградни конкурс, у ком је објашњена и улога ментора, можете пронаћи на истом сајту. Пристигле радове оцењиваће стручни жири, а резултати такмичења ће бити објављени у марту 2020. године, на сајту www.evropskidnevnik.rs . Само ће награђени учесници бити обавештени путем имејла.

Упутство за подношење радова на наградни конкурс у ком су детаљније појашњене категорије у оквиру којих се подносе радови, саме теме конкурса, као и улога ментора/менторке можете пронаћи на http://www.evropskidnevnik.rs/uputstvo.html .

Награђене радове са претходних конкурса у оквиру пројекта Европски дневник можете погледати на сајту www.evropskidnevnik.rs .

Уколико имате неких питања, можете их послати имејлом на evropskidnevnik@euinfo.rs или погледати да ли се одговор на ваше питање налази у оквиру странице са питањима и одговорима.

Извор: Европски дневник и Координационо тело