Архива вести
                   

ПРОГРАМ ПОДРШКЕ КОКА КОЛА СИСТЕМА МАЛИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА ХРАНЕ СА ЈУГА СРБИЈЕ

12. август 2019.

Кока Кола систем, у партнерству са Привредном комором Србије и „Смарт” колективом, је покренуо  јединствени програм „Стижемо са југа”, којим ће подржати развој пословања малих произвођача хране са југа Србије.

Укупно девет одабраних преузетника ће кроз нову online платформу www.stizemosajuga.rs, као и у оквиру каравана у 10 градова Србије, директно промовисати и продавати своје производе.  Учесници ће добити и четворомесечну развојну подршку, као и менторску помоћ експерата Кока Кола система у областима маркетинга, продаје, технологије производње и финансија.

„Сјајна енергија ових вредних људи, њихова посвећеност, приврженост традицији и квалитету су за нас били велика инспирација и мотив да им пружимо подршку. Иако имају изванредан потенцијал, мали предузетници југа Србије се свакодневно сусрећу са бројним изазовима, међу којима је кључан дугорочан развој бизниса. То нас је и мотивисало да, заједно са нашим партнерима, осмислимо програм који ће омогућити предузећима из локалних средина да стекну нова знања и уграде у своје пословање искуства која ми, као компанија, имамо и делимо са њима. На тај начин ћемо још једном подржати развој бизниса, као и целокупне привреде, баш као што то Кока Кола чини дуже од пола века у Србији“, рекла је Јована Паљић, представница компаније Кока Кола ХБЦ Србија.

Предузећа која су учествују у програму „Стижемо са југа” производе домаће џемове, мармеладе, слатка, ајваре, сушено воће, разне врсте брашна, зачине и чајеве, и она су: Јастребачка прича (Јастребац), Винарија Статус (Сврљиг), Агро Ирис – Задруга (Шабац), Фишек (Варварин), Оrganic Tea Serbia (Ниш), Chrono (Лесковац), Раданска ружа,(Лебане) ДОО Поло (Чачак), и Нанин рецепт с југа (Врање). Сви они су развили иновативне и квалитетне прехрамбене производе, користили локалне сировине и традиционалне рецептуре, поседују ХАЦЦП сетрификат, декларацију и спецификацију производа према правилнику.

На Земунском кеју, где је програм представљен, су се ширили мириси и укуси југа Србије којима нису могли да одоле бројни посетиоци, гости и пролазници. Сви они су могли да купе производе учесника у програму по симболичним ценама и подрже локалне произвођаче.

Извор: Данас, Блиц, Пословно јутро и Координационо тело