Архива вести
                   

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ”

20. март 2017.

Бујановац - Као одговор на потребе запослених родитеља ,  у Основној школи „Бранко Радичевић“ у Бујановцу  настављен је програм продуженог боравка за ученике првог и другог разреда.

Продужени боравак тренутно похађа 33 ученика српске и ромске националности.

„С обзиром да је 70% ученика првог и другог разреда из маргинализованих група, деца којој српски језик није матерњи и која немају довољну подршку и помоћ родитеља у савлађивању наставних јединица, додатни рад и помоћ стручних људи значајно утиче на њихово постизање бољих резултата у школи,” каже учитељица Наташа Савић.

Од пратећих активности у припреми је „Априлијада“, која ће се одржати поводом светског Дана шале, 31.марта.

„Деца ће, кроз маске, показивати своју духовиту и креативну страну, а очекујамо да се, поред деце из боравка, укључе и наставници и учитељи са осталом децом из основне школе „Бранко Радичевић“, додала је Савић.

За дневни боравак деце у школи обезбеђен је простор за вишеструке активности: комплетно опремељена, пространа учионица која обилује дидактичким материјалом, играчкама, друштвеним играма, телевизором и рачунаром, сликарским материјалом, удобним намештајем предвиђеним за одмор и рекреацију.

Израда домаћих задатака се свакодневно организује у одређено време. По измирењу школских обавеза, слободно време је осмишљено према индивидуалним афинитетима сваког детета. Активности ученика у слободно време  имају првенство рекреативно-забавни и стваралачки карактер.

Извор: Југпрес и Координационо тело