Архива вести
                   

ПРОБЛЕМ СПОМЕНИКА РЕШИТИ У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ

9. jануар 2013.

(Танјуг) Председник Координационог тела Владе Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић очекује да проблем споменика борцима такозване Ослободилачке војске ПМБ буде решен на миран и достојнанствен начин уз примену закона Републике Србије и захтева да буде позван на зајеничку седницу парламената те три општине која је најављена за суботу. "Видим да су представници локалних самоуправа позвали представнике међународне заједнице, али да нико од представника власти из Србије није позван. Ја очекујем и захтевам од њих да присуствујем том састанку", поручио је данас Станковић у изјави новинарима.

Станковић је рекао да већ месец и по дана трају интензивни преговори са преставницима локалних самоуправа и албанских партија на југу Србије о уклањању споменика.Он је изразио наду да ће ти преговори бити повољно завршени, да ће решење бити постигнуто, као и да ће оно бити задовољавајуће за све који живе и раде на том простору, као и за надлежне државне органе.

"Координационо тело са представницима локалних самоуправа и политичких странака које делују на том простору очекује да ће овај проблем бити решен уз примену закона који важе за Републику Србију на миран и достојанствен начин, који ће омогућити даљи несметан живот људи који живе на том простору", казао је Станковић.