Архива вести
                   

ПРИВРЕДНИЦИ ЗАДОВОЉНИ СРЕДСТВИМА СЛУЖБЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

10. август 2022.

Бујановац – Прешево – Београд - Никица Николић из Спанчевца код Бујановца је са својом фирмом „Milenboos“ први пут конкурисао за субвенције Службе Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Како каже, није очекивао да ће добити средства па је тиме задовољство због субвенције још веће.

„Пресрећан сам што смо добили средства, то нам много значи. Искористићемо их за набавку неопходних машина а самим тим извесно је  и  проширење производње. Такође, обавезали смо се на повећање броја запослених па ће то олакшати послове, уједно и помоћи неком од суграђана да заради за себе и своју породицу“, рекао је Николић.

Рахми Зулфиу из Прешева, власник грађевинског ортачког друштва „Zeniti“  такође изражава задовољство због потписивања Уговора о субвенцијама. Ово је други пут да фирма „Zeniti“ конкурише и добија средства од Службе Координационог тела.

„Свака помоћ државе нам значи. Фале нам средства али и квалификована радна снага. Сада имамо четири радника, у перспективи ћемо запослити још троје али и то је мало колико има посла. Помоћу субвенције ћемо прибавити линију за пескарење и компресоре за њу, што ће нам значајно олакшати посао приликом припремања материјала за конструкцију, чиме се иначе бавимо“, истиче Зулфиу.

Уговоре о субвенцијама добило је укупно 17 предузећа, 8 из Бујановца, 8 из Прешева и једна фирма из Медвеђе.

Извор: Координационо тело