Архива вести
                   

ПРИРУЧНИК ЗА НАСТАВНИКЕ ГРАЂАНСКОГ ВАСПИТАЊА „ГРАЂАНСКА УЧИОНИЦА – УЧИМО О ЉУДСКИМ ПРАВИМА, СЛОБОДИ ИЗРАЖАВАЊА И ВЛАДАВИНИ ПРАВА“

1. децембар 2020.

Грађанске иницијативе су објавиле приручник за наставнике грађанског васпитања „Грађанска учионица – учимо о људским правима, слободи изражавања и владавини права”.

Приручник је припремљен са циљем да наставнике грађанског васпитања у средњим школама подржи у осмишљавању, креирању и савладавању концепата наставе засноване на пројектном учењу и истраживању и инспирише их у примени пројектне наставе.

Публикација нуди преглед корисне литературе за обраду тема људских права, слободе изражавања и владавине права и наставне припреме као предлоге сценарија за извођење квалитетних часова. Приручник је настао као продукт онлајн семинара за подршку настави грађанског васпитања, одржаног током маја 2020. године. Захваљујући богатом искуству и компетенцијама наставника који су учествовали на семинару, изнедредни су материјали и примери добре праксе, који су издвојени и уобличени у онлајн приручник.

Приручник је настао у оквиру пројекта Грађанских инијатива Civic Education for Human Rights, који је подржан од стране Аустралијске амбасаде у оквиру програма DAP.

Приручник „Грађанска учионица – учимо о људским правима, слободи изражавања и владавини права” можете да преузмете на https://rc.gradjanske.org/wp-content/uploads/2020/11/Gradjansko-vaspitanje-prirucnik-22-10.pdf

Изворrc.gradjanske.org и Координационо тело