Архива вести
                   

ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА СУ БИЛИ И ОСТАЋЕ ДЕО СРБИЈЕ

25. фебруар 2019.

Београд – „Нема говора о било каквој размени територија општина Прешево, Бујановац и Медвеђа. Тај крај је увек био, јесте и остаће део Србије. Разне спекулације о размени само узнемирују и српско и албанско становништво на југу Србије“ рекао је председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић коментарушући све учесталије приче о новим границама.

„Те приче по мојим сазнањима и контактима које имам, немају никаквог утемељења у било ком плану и било којим преговорима. Нису тема разговора ни у Бриселу, ни у било ком другом месту“ рекао је Станковић.

Према његовим речима став међународне заједнице по овом питању је изричит – нема никаквих промена.

„Став је јасан, нема размена територија, нема размене становништва, нема кориговања граница. Према томе, мислим да становништво може да буде мирно“ рекао је Станковић.

Иначе, пре неколико дана председник привремених институција у Приштини, Хашим Тачи затражио је да се у платформу за дијалог са Београдом укључи Резолуција за придруживању Косову општина са југа централне Србије Прешево, Бујановца и Медвеђе. Он је рекао да ће косовска Скупштина предложити нацрт резолуције о придруживању тих општина Косову.

Извор: Вечерње новости и Координационо тело