Архива вести
                   

ПРЕМИЈЕР МИРКО ЦВЕТКОВИЋ ОТВАРА ФАКУЛТЕТ У МЕДВЕЂИ

9. октобар 2009.

МЕДВЕЂА – Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа заједно са Министарством просвете, уз финансијску помоћ Америчке агенције за међународни развој (USAID) и подршку Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (Oсце) у Србији обезбедило је у Медвеђи студентима српске и алабанске заједнице наставу на матерњим језицима. У понедељак 12. октобра у 13 сати, одељења Економског и Правног факултета нишког Универзитета свечано ће отворити Председник Владе Републике Србије Мирко Цветковић. Прве индексе студентима уручиће Председник Координационог тела, министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић и министар просвете Жарко Обрадовић.

Отварању ових за југ Србије изузетно значајних факултетских одељења присуствоваће министар за рад и социјална питања и претходни Председник Координационог тела Расим Љајић, представници дипломатског кора, мисије ОЕБС, као и представници локалних самоуправа и цивилног друштва из Пчињског и Јабланичког округа.

Отварање факултета у Медвеђи један је од стратешких приоритета Координационог тела и Владе Републике Србије. Циљ овог пројекта је оснаживање свих етничких заједница и квалитетно образовање на српском и албанском језику.

У прилогу је програм церемоније отварања факултета у Медвеђи.

За све додатне информације молимо Вас да контактирате Небојшу Андрића из Службе Координационог тела на 066/389 264 и Ану Брнабић на  065/221 5480