Архива вести
                   

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА УГОСТИО ТУРСКОГ АМБАСАДОРА

4. септембар 2013.

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа угостио је у канцеларији у Бујановцу, Кемала Бозаја, амбасадора Турске у Србији.

„Боравак амасадора Бозаја и разговори који смо имали у Београду, а наставили овде у Бујановцу, потврдили су наше напоре да створимо могућности да живот становника ових општина постане квалитетнији. Радује нас што ће Турска влада наставити да инвестира у образовање, здравство и економски развој ових општина“, рекао је Станковић.

Председник Координационог тела нагласио је да је договорено да у оквиру образовог система буде настављене све активности које се односе на образовање, у том смислу разговарано је и да један број српских студената из ових општина добију стипендију за школовање на престижним факултетима у Турској.

Станковић је рекао и да је Турска заинтересована да помогне у куповини опреме за породилиште у Прешеву, а договорено је и да делегација привредника Турске посети ове три општине.

Кемал Бозај, амабасадор Турске у Србији, изразио је спремност своје земље да економски помогне грађане на територији Прешева, Бујановца и Медвеђе.

„Турска је спремна да економски помогне живот грађана ове три општине. Нашу помоћ ћемо усредсредити на образовање, здравство и улагања кроз привредне инвестиције, што ће помоћи отварању нових радних места“, изјавио је Бозај.

Турски амбасадор је нагласио да су компаније из Турске заинтересоване да на овим просторима пронађу партнере са којима ће заједнички улагати и стварати нова радна места.

Станковић је након састанка изразио задовољство разговорима са Турским амбасадором Бозајом поклонивши му том приликом збирку песама „Листови на води“, Енеса Халиловића, преведену на турски језик.